I 2015 startede jeg Flintholm Økogrise.

Jeg har altid været en spontan og impulsiv person og da jeg var 25 år og min kæreste, Allan, lige var taget på et halvt års jordomrejse, tog jeg en måske lidt uovervejet beslutning og udvidende ejendommen dyreantal fra to heste, et par katte og en hund - til 80 økologiske søer.

Allan blev overrasket over min nyeste idé og pludselig væltede spørgsmålene ind fra New Zealand. Efter den helt store afhøring, gik det op for mig at det kræver lidt mere end et par google søgninger, at starte en økologisk besætning op. Allan fik rigtig travlt da han kom hjem.

Jeg er uddannet landmand med speciale i grise og jeg har både arbejdet i konventionel farestald og en økologisk besætning.

Faktisk er jeg slet ikke den selvstændige type og jeg er bestemt ikke særlig god på et kontor med mobilen i hånden, men det er Allan - heldigvis. Der er ingen tvivl om at dyrene er den helt store drivkraft for mig, så jeg er og har det både med ude på marken i gummistøvlerne mellem grisene.

Med stor hjælp fra familie og venner fik vi på styr på alt inden den første pattegris blev født midt i juni 2015, det var en stor dag!

Forskellen på Allan og jeg er at jeg kaster en masse bolde op i luften og Allan griber dem og får dem til at vokse, så i dag har vi 180 årssøer og laver ca. 4.300 smågrise om året, hvoraf størstedelen sælges direkte efter fravænning. Vi laver selv ca. 1.500 slagtesvin på mark, som vi kalder Flintholm Økologiske Markegrise.

Der ingen tvivl om, at for os betyder dyrene og dyrevelfærd ALT. Vi vil tilbyde grisene det bedste liv, hvor frihed og det naturlige liv er vigtigt.

Kærlig hilsen

Anita Juel

Flintholm Økogrise​

Firma

Flintholm Økogrise

CVR: 36603364

Adresse​

Tingvej 1
6650 Brørup

Kontakt

Anita: 28598994  - Allan: 29771534

E-mail: flintholmokogrise@hotmail.com

Tilmeld nyhedsbrev​